Na het verdriet, komt de afwikkeling. Wij helpen deze met zorg af te ronden. In de relatie tot een overledene kan jij verschillende posities innemen. Ben je:
- Erfgenaam;
- Executeur;
- Vereffenaar;
- Legataris;
- Legitimaris;
- Schuldeiser?
Dan helpen we graag met jouw vraagstuk. Bijvoorbeeld of je een nalatenschap moet aanvaarden of misschien wel verwerpen. Vraag je je de geldigheid van een testament af? Of wil je een testament beter snappen? Neem contact op!
Wij helpen je graag bij problemen met een executeur of vereffenaar, maar ook als u executeur of vereffenaar bent. Meen je recht te hebben op de legitieme portie of een legaat? Vraag het ons. Maar ook als de overledene nog een schuld aan je had, kunnen we helpen deze alsnog te incasseren.
Mediation
Wij treden regelmatig op als mediator tussen erfgenamen en andere belanghebbenden. Regelmatig is er sprake van een lange strijd. Met uiteindelijk vooral verliezers. Laat het zover niet komen. Als ervaren mediator, streven we binnen een redelijke tijd naar een acceptabele oplossing voor iedereen.
Erfrecht blogs
Het erfrecht is zowel in Nederland ingewikkeld en uitgebreid. Daarom hebben wij een aantal onderwerpen behandeld in blogs:
De executeur
Wat is een executeur? De executeur is vaak de persoon die door de erflater (de overledene) is benoemd om zorg te dragen voor de uitvoering van het testament en om de erfgenamen bij te staan bij de afwikkeling van de nalatenschap. De erflater kan in het testament één of meer executeurs benoemen. Een persoon wordt…
Erfenis beneficiair aanvaarden
Wat is beneficiair aanvaarden? Beneficiair aanvaarden van een nalatenschap is aanvaarden onder het voorrecht van boedelbeschrijving. In simpel Nederlands komt het er op neer dat wie beneficiair aanvaardt, zich indekt tegen het risico van een negatieve nalatenschap. Een erfgenaam kan de nalatenschap ook verwerpen of zuiver aanvaarden. Wie zuiver aanvaardt, kan daarna in beginsel niet…